Класика Поезія Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

 

ВАТСЬЯЯНА
КАМА СУТРА
ЕТИКА І ПРАКТИКА КОХАННЯ

"Кама сутра" створена для блага людей, для того,
щоб навчити їх оберігати цнотливість жінок і матерів,
цей твір категорично заборонено використовувати для розбещення дівчат і жінок
.
Ватсьяяна

ПРО ІДЕАЛЬНИХ ДРУЖИН

По-справжньому віддана своєму чоловікові дружина шанує його, як святого. Оселя у неї завжди чиста, прикрашена різноманітними квітами, долівка сяє так, наче в домі завжди свято. У кімнаті-молнтовні є все необхідне для того, щоб принести жертву богам уранці, вдень та ввечері. Тут же - божество, що захищає оселю та родинний вогонь.
Щира дружина ставиться до батьків, родичів, друзів, сестер та наймитів чоловіка лагідно. Вона вирощує овочі, винні ягоди, гірчичне дерево. В саду у неї ростуть жасмин, троянди та інші квіти, а також трава. Тут є місця для відпочинку, колодязь або водоймище. Вірна дружина уникає зустрічей з жебрачками, ворожками, відьмами й чаклунками. Така дружина уважна до смаків чоловіків, знає, які страви корисні для нього, а які можуть викликати хворобу.
Почувши, що чоловік повертається додому, вона привітно зустрічає його і прислуговує з усіх сил.
Без дозволу чоловіка вона не буває на весіллях, у храмі і не засиджується з іншими жінками.
Справжня дружина ніколи не сяде першою, коли чоловік стоїть, не розбудить його, коли він відпочиває.
Якщо чоловік помилився чи схибив у чомусь, дружина не накинеться на нього навіть тоді, коли ця помилка дуже дратує її. У розмові з ним вона уникає грубих та непристойних слів, говорить лагідно і ввічливо. Адже, як сказав Гонардіа, немає нічого страшнішого від лайливої жінки. Вихована дружина не бурчить, не стовбичить біля воріт, мозолячи перехожим очі, не блукає по гаях.
В інтимні хвилини вона приходить до чоловіка у найкращому вбранні, оздобленому квітами, коштовностями, напахчена парфумами. Але повсякденний її одяг скромний, прикрашений квітами і ледь вловимо напарфумлений. Любляча дружина помічає, що саме подобається чоловікові і догоджає його смакам.
Метка господиня економне веде домашнє господарство. Вона купує землю, бамбук, дрова, глечики й казани, сіль та олію тоді, коли вони недорогі; у належний час замовляє насіння редьки, буряка, полину плоди манго, огірки, баклажани, гарбузи, сандалове дерево, часник, цибулю.
Розважлива дружина, крім цього, не говорить незнайомим людям, скільки майна й багатства має родина і не розголошує таємницї чоловіка. Вона прагне бути найрозумнішою і найкраще зодягненою поряд з іншими жінками свого кола, вміє смачно готувати різноманітні страви, знає, як ліпше прислужитися чоловікові. Молоко, що залишається, господиня збере, щоб використати для виготовлення масла або вершків. Вона наглядає за посівами, вівцями, папугами, шпаками, зозулями, мавпами та ланями, якщо вони є у господарстві. Дружина завжди точно знає, скільки грошей витрачено у певний день і скільки прибуло.
Час від часу господиня дарує одяг і тканину старанним наймитам, заохочуючи їх. Чим сумлінніший робітник, тим престижнішу роботу вона йому доручає.
Дружина шанобливо зустрічає чоловікових друзів. Дарує їм квіти, фіміам, бетелеве листя для жування, горіхи. Вона завжди лагідна з батьками чоловіка, прислуговує їм, ніколи не суперечить, не пишається собою. До слуг - добра, у дні свят дає змогу їм відпочити. Своїми намірами та планами господиня ділиться з чоловіком.
Такою має бути ідеальна дружина.
Коли чоловік вирушив у далеку подорож, вона повинна тільки молитися богам і, вірно чекаючи повернення судженого, дбати про господарство. Вона мусить спати поблизу від старших жінок оселі, погоджувати з ними усі дії, а ходити в гості лише у виключних випадках і в супроводі слуги чоловіка.
Коли ж господар повертається з подорожі, вона зустрічає його скромно зодягненою, аби чоловік одразу зрозумів, що без нього їй було не до розваг і що вона йому вірна.
На цю тему люди кажуть так. Ідеальна дружина або ж та, котра вдруге одружена, вірно чекає на чоловіка і збільшує багатство сім'ї. Жінки, які діють за дхармою, артхою та камою, заслуговують на високу шану людей, а їхні чоловіки завжди будуть вірні їм.

ЗМІСТ

[ Ватсьяяна КАМА СУТРА ] [ ДЕЩО 3 ІНДІЙСЬКИХ ДЖЕРЕЛ ] [ СЕКСУАЛЬНІ ТИПИ ЧОЛОВІКІВ СЕКСУАЛЬНІ ТИПИ ЖІНОК ВІСІМ КАТЕГОРІЙ ЖІНОК ] [ ЧИ ВАРТО УНИКАТИ СЕКСУ? ] [ КОХАННЯ, МИСТЕЦТВО Й НАУКИ КОХАННЯ, НАСОЛОДА, СВІТЛО ] [ ЧОЛОВІКИ, ЖІНКИ, ЇЇ ПОСЕРЕДНИКИ ] [ ТИПИ ПОВІЙ ] [ ВАРІАНТИ СЕКСУАЛЬНИХ ТИПІВ ] [ ВІДЧУТТЯ ЖІНОК ПІД ЧАС ЗЛЯГАННЯ ] [ ТИПИ КОХАННЯ ВИДИ ОБІЙМІВ БЛАЖЕНСТВО ПОЦІЛУНКУ ВИДИ ПОЦІЛУНКІВ ] [ ТАЄМНІ ПОЗНАЧКИ КОХАННЯ ] [ КОХАННЯ, ЗБУДЛИВІСТЬ І... УКУСИ ] [ СМАКИ БУВАЮТЬ РІЗНІ ] [ ЗЛЯГАННЯ ЗАКОХАНИХ ] [ ЛЮБОВНА "БІЙКА" ЗАКОХАНИХ КОХАНА Й ПАРТНЕРКА ] [ ЗЛЯГАННЯ: ВІД ПОЧАТКУ І ДО КІНЦЯ ] [ ЯК ВЛАШТУВАТИ ОДРУЖЕННЯ ] [ МОЛОДЯТА ВІЧ-НА-ВІЧ ] [ ПРО ЗАЛИЦЯННЯ ТА ДЕЩО ІНШЕ ] [ ЯК ДІЯТИ ЗАКОХАНИМ ] [ ОДРУЖЕННЯ У ФОРМІ "ГАНДХАРВА" ] [ ПРО ІДЕАЛЬНИХ ДРУЖИН ] [ ЗАКОНИ КОХАННЯ ] [ ЯК ДОМОГТИСЯ УСПІХУ В ЖІНОК ] [ ТАЄМНИЦІ ЖІНОЧОЇ ПСИХОЛОГІЇ ] [ ПРО ПОСЕРЕДНИЦЬ У КОХАННІ ] [ ЯК ВОЛОДАРІ ДОМАГАЮТЬСЯ ЧУЖИХ ЖІНОК ] [ ТАЄМНИЦІ ГАРЕМУ ] [ ПРО КУРТИЗАНОК ] [ Ця дивовижна книга про любов (від перекладача) ]

*
Нагору