Класика Поезія Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Сім речей, які роблять вас старшою

Ви можете постарітись значно раніше, ніж це заплановано вами і природою. Винними в тому будуть шкідливі звички, які потихеньку псують вашу зовнішність. Але якщо їх позбутись, передчасних зморщок можна не побоюватися.
І не треба думати, що список обмежується палінням і довгими сонячними ваннами. Тринькати вашу красу і молодість направо і наліво можуть цілком нешкідливі на перший погляд заняття. Ви навіть не підозрюєте, про що йдеться. Отже, вашу поведінку можна розцінити як злочин проти власної молодості, якщо ви...

1. Нехтуєте сонцезахисними окулярами і не носите рукавички.

А вони завжди повинні бути при вас! Завжди надягайте окуляри в сонячну погоду. Відмовки, ніби
на вулиці не літо
ви вискочили всього на 15 хвилин
ви їдете машиною не мають значення.
Ультрафіолетові промені всюдисущі, і скло їм не перешкода.
Вибирайте великі окуляри. Від вузьких пуття мало. Вони не закривають найделікатнішу область — навколо очей. Обов’язково користуйтеся засобами з SPF-фільтрами (у тому числі і декоративною косметикою).
Рукавички — також важливий захист від сонця і вітру. Нехтувати ними — все одно, що сказати зморшкам, пігментним плямам: «Ласкаво просимо!».

2. П’єте коктейлі і соки через соломинку.

Губи трубочкою? Еротично, але шкідливо — через таку міміку навколо рота з’являються дрібні променевидні зморшки. Вони досить помітні і насилу піддаються корекції. Той самий ефект має паління.
Що робити? Кидайте соломинки та сигарети. І не жуйте із завзятістю маніяка, коли сидите в кінотеатрі, перед телевізором або за комп’ютером. У профілактичних цілях вранці і ввечері наносьте на шкіру губ спеціальні бальзами або змащуйте медом.

3. Невірно тлумачите знаки, які подає ваша шкіра.

Наприклад, ваші щоки постійно пломеніють як маки, хоча на них ні граму рум’ян. Що це означає? Шкіра ослаблена! Іноді це спадкова особливість, але найчастіше — результат дії сонця або стресу. Надалі картина ускладнюється появою зморшок і посиленням висипань (дрібні прищики / подразнення).
Уважно стежте за змінами у зовнішності. А у випадку з хворобливим рум’янцем уникайте всього, що провокує прилив крові до обличчя: сонця, гострої їжі, алкоголю, кофеїномістких напоїв. Намагайтесь пити більше прохолодної води. Раз в тиждень робіть заспокійливу маску. Якщо почервоніння не проходять, звернетеся до дерматолога — він призначить лікування для нормалізації роботи судин.

4. Часто використовуєте радикально інтенсивний скраб.

Нещадно злущуючи бідну шкіру частіше одного разу на тиждень, ви ушкоджуєте епідерміс, послаблюючи його захисні функції. За цим слідують прищі, подразнення, нерівномірна засмага та інші неприємності.
Будьте обережні з продуктами, до складу яких входять фруктові кислоти, якщо у вас чутлива шкіра. Вибирайте засоби з абразивними частками середньої величини. Після злущення неодмінно використовуйте хороший зволожуючий засіб. При сухій шкірі підійдуть ті, що містять оливкове масло або масло ши, при жирній — знежирені формули з гіалуроновою кислотою.

5. Активно застосовуєте міміку під час бесіди.

Ілюструвати мімікою емоції — скривджено надимати губки, здивовано піднімати брову або незадоволено зморщувати носик — милі звички, що наділяють чарівливістю і шармом. І все б нічого, не май вони сумних наслідків у вигляді зморщок. Якщо у вас немає бажання найближчим часом бути схожим обличчям на печене яблуко, вживайте наступні заходи:
Коли розмовляєте по телефону, наклеюйте на лоб і між бровами смужку скотчу. Звучить дико, зате допомагає.
Користуйтеся кремом з ретінолом, він укріплює і розгладжує шкіру.
Ну, і в цілому стежте за своєю мімікою.

6. Торкаєтесь носа, навіть коли він не свербить.

Всі ваші «зворушливі» жести ні до чого, окрім як до почервоніння, забруднення, прищиків і розтягання шкіри, не приведуть. Відучитися від них складно. Спробуйте зайняти чимось неспокійні руки. Наприклад, плетіть, коли дивитеся телевізор, читайте, коли їдете в метро. Якщо ви схильні до алергічної нежиті, вибирайте найм’якші й найделікатніші серветки.
Все-таки проявилися судинки? Замаскуйте їх якнайлегшим тональним засобом і зверніться до фахівця за адекватним лікуванням. Як правило, в цьому випадку, рекомендується приймати препарати і вітаміни, що зміцнюють судини, наприклад аскорутін. Крім того, доведеться кинути палити і відмовитися від алкоголю. І не забувайте про захист від шкідливої дії сонячних променів!

7. Постійно трете очі.

Якщо вас не бентежать темні кола, зморшки і розтягнута шкіра під очима — продовжуйте в тому ж дусі. Якщо ж така перспектива вас не влаштовує, то ось декілька порад:
Наносите на вії туш, а під очі коректор. Це зупинить вас від бажання потерти очі.
Проконсультуйтеся з дерматологом про засоби, які зміцнюють і висвітлюють шкіру, роблячи круги під очима менш помітними.
Використовуйте маски для шкіри навколо очей. Це профілактичний засіб від передчасних зморшок.

Підготувала Мар’яна Верба


*
Нагору