Класика Поезія Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Цікаві факти про красу

1. Відстань по вертикалі між лінією очей і лінією губ, а також відстань між зіницями — ключові показники для визначення «ідеальної особи».

Згідно з результатами досліджень, проведених вченими з Університету Торонто, «золоте» співвідношення для жіночого обличчя — 46/36. Тобто відстань між зіницями повинна складати 46 відсотків від ширини обличчя, а відстань від очей до губ — 36 відсотків від довжини обличчя.

2. Ліва сторона особи — симпатичніша. Студентів попросили розташувати фотографічні профілі 10-ти чоловіків і 10-ти жінок за ступенем привабливості. Результат: знімки із зображенням лівого боку особи виявилися естетично більш привабливими, ніж знімки із зображенням правого боку.

3. Красиві люди заробляють в середньому на п’ять відсотків більше, ніж їх колеги з середньостатистичною зовнішністю. У 2005 році Федеральний резервний банк в Сент-Луїсі провів власне дослідження, в результаті якого з’ясувалося, що високі, підтягнуті та привабливі співробітники мають тенденцію заробляти більше, ніж їх колеги з посередньою зовнішністю.

Частково це відбувається тому, що певні фізичні дані підвищують упевненість в собі і здатність справити враження на партнера по переговорах, а це вкрай важливі якості для досягнення успіху в бізнесі. Проте, зауважують дослідники, можливо тут і прояв дискримінації по відношенню до «не симпатичних».

4. Красиві люди щасливіші. Згідно з висновками економістів з Університету Техасу, краса і щастя пов’язані один з одним безпосередньо. Почасти це пов’язано з фінансовими здобутками «красенів». Красиві заробляють більше і одружуються на таких же гарних з хорошими доходами. У менш привабливих все навпаки.

5. Бути «занадто» привабливим небезпечно — може постраждати й кар’єра, і навчання. Психолог Марія Агфе зауважила, що красиві претенденти на спеціальні університетські стипендії отримували менше схвальні характеристики від експертів своєї статі.

6. У привабливих чоловіків / жінок і IQ вище. Дослідники Лондонської школи економіки вивчили здібності до навчання і зовнішні дані 17 000 дітей та молодих людей. Виявилося, що IQ красивих дівчаток і дівчат вище середнього на 11,4 пунктів, а IQ гарних хлопчиків та юнаків — вище на 13,6 пунктів.

7. Усміхнені чоловіки менш привабливі для жінок. Чоловіків, навпаки, притягують жіночі посмішки. Вчені Університету Британської Колумбії з’ясували, що чоловік, який виглядає щасливим, представляє для жінок менший інтерес, бо здається недостатньо мужнім.

8. Жінкам більше подобаються ті чоловіки, які привертають увагу інших жінок. Експеримент британського психолога Бенедикта Джонса з Абердинського університету (Шотландія) показав, що жінки знаходять більш привабливими тих чоловіків, яким посміхаються інші жінки. Тобто жінки при формуванні власної думки щодо чоловічої привабливості схильні спиратися на чужу думку.

9. Чоловіки віддають перевагу жінкам з дитячими обличчями. Визначаючи риси привабливої жінки, чоловіки вибирали пропорції, властиві особам юних дівчаток, включаючи меншу відстань від очей до підборіддя і пухкі губи. Дослідження проводив професор Університету Нью-Мексико Віктор Джонстон.

10. Ми краще розуміємо і приймаємо індивідуальні особливості привабливих людей. Вчені впевнені, що нам набагато простіше їх зрозуміти, бо ми набагато уважніше за ними спостерігаємо. І неважливо, з яких причин — з цікавості, романтичного інтересу або дружніх спонукань.

11. Люди шукають партнерів, які схожі на їх батьків. Психолог Девід Перрет виявив в результаті своїх досліджень, що жінкам подобаються чоловіки, які схожі на їх батьків, а чоловіки легше закохуються в жінок, якщо вони нагадують їм власних матерів.

Це правило краще працює в тому випадку, якщо батькам і дітям вдавалося підтримувати гарні відносини — нам подобається бачити поруч особи, які навіюють приємні спогади.сіх повідомлень, опублікованих користувачами Twitter.

*
Нагору