Класика Поезія Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Чому жінки займаються сексом

Сінді Местон, професор психології Техаського університету, і її колега Девід Басс у своїй книзі Why Women Have Sex (Чому жінки займаються сексом) презентували список причин, через які жінки займаються сексом.

Серед причин — бажання схуднути, позбутися головного болю або навіть проста ввічливість, стверджують автори книги. Уривок з нової книги публікує The Daily Mail. У цьому уривку з книги наведені дивовижні наукові факти, які є підґрунтям для найбільш поширених мотивів. Так, першою причиною письменники назвали головний біль. А насправді: під час статевого акту м’язи голови і шиї часто напружуються, а в момент оргазму підвищується кров’яний тиск, що може посилити головний біль або призвести до його виникнення. З наукової точки зору це називається коїтальною цефалгією.

Проте, як зазначають Местон і Басс, під час власних досліджень їм вдалося встановити, що деякі жінки прагнуть статевого акту, щоб позбутися головного болю. Як розповіла 62-річна жінка: "Я страждаю від мігрені, і я помітила, що під час сексу, особливо, коли я досягаю оргазму, вона зникає". Інша жінка розповіла, що лікар рекомендував їй займатися сексом, щоб полегшити страждання від мігрені. Автор книги пояснює, яким чином статевий акт може одночасно, і викликати, і виліковувати головний біль. При інтимній близькості наше тіло виробляє "гормони радості" ендорфіни, хімічно схожі з морфіном; саме вони і виступають у ролі потужного болезаспокійливого засобу. Друга поширена причина, яку називає багато жінок, виявилася напрочуд простою: чоловік просто добре цілується. Местон і Басс пишуть, що поцілунки супроводжують статевий акт у 90% культур. Справа у тому, що наші губи густо засіяні чутливими нейронами, яких там більше, ніж де-небудь ще в людському організмі. Більше того, задіюються язик, ніс та щоки. У процесі одного дослідження було встановлено, що поцілунки спричиняються до зниження рівня кортизолу, "гормону стресу", а це заспокоює і розслабляє. Поцілунок також передає інформацію про стан здоров’я партнера, тому що погане дихання може бути ознакою хвороби. Жінки схильні використовувати поцілунок як емоційний лакмусовий папірець, який демонструє, чи варто переходити на наступний рівень.

Для чоловіків поцілунки безумовно не мають такого великого значення. Опитування продемонструвало, що 53% чоловіків готові зайнятися сексом без поцілунків, тоді як лише 13% жінок погодилися на такий варіант. Водночас "поганий" поцілунок — сексуальний вимикач. Інше дослідження засвідчило, що для 66% жінок сексуальний потяг сходить нанівець після такого невдалого поцілунку. Деякі жінки зізнаються, що вони використовували секс, щоб помститися своїм невірним партнерам. "Мій чоловік зраджував мене пару років тому. Я тоді набрала вагу після народження нашої дочки і взагалі відчувала себе неймовірно непотрібною. Через шість місяців після того, як я дізналася про його інтрижку, я скинула вагу і зрадила з його найкращим другом. Це було чудово", — розповіла одна із жінок. Як пишуть автори книги, секс може допомогти скинути вагу, і деякі жінки займаються сексом з цієї причини. За даними різних досліджень, один статевий акт спалює від 100 до 250 калорій. Природно, розрив пояснюється атлетичною складовою: піруети, гідні балету, спалять більше калорій, ніж просте лежання на спині. Відповідно до опитування, проведеного серед 1400 жінок у віці від 18 до 59 років, в середньому жінка займається сексом 6,3 рази на місяць. Для 20-30-літніх ця цифра є дещо вищою (7,5), для 50-60-літніх відповідно нижчою (4). Враховуючи, що кілограм жиру — це приблизно 7000 калорій, середня жінка спалює таким шляхом 1,7 кг жиру на рік, іншими словами, якщо вона перестає займатися сексом, зберігши звички і раціон, через десять років її вага зростає на 17 кг.

З іншого боку, якщо жінка буде займатися сексом не два, а чотири рази на тиждень, і не 18,3, а 36,6 хвилин, то це дозволить спалювати зайві 2 кг жиру на рік. Чи, зберігши ту саму вагу, з’їдати на 17 шоколадних десертів, 23 пампушки і 14 солодких трюфелів на рік більше. Багато жінок, особливо заміжніх, називають як причину для сексу, навіть якщо вони не в настрої, обов’язок робити це. "Я перебуваю у шлюбі 32 роки. І здається природним після такого тривалого часу, що час від часу ти займаєшся з чоловіком сексом тільки тому, що відчуваєш це своїм обов’язком", — розповіла одна 53-річна жінка. Для деяких, підкреслюють автори, переконання в тому, що секс — подружній обов’язок, закорінене у релігійних поглядах, але для більшості воно є похідною із культурного контексту, де чоловіка традиційно розглядають як годувальника сім’ї, у відповідь на що обов’язком дружини є виховання дітей, ведення домашнього господарства і задоволення чоловіка. Незважаючи на те, що сьогодні багато дружин також працюють, та ці ідеї, як і раніше передаються від старших поколінь до молодших. Автори книги також пишуть, що представниць прекрасної статі з дитинства вчать проявляти співчуття і турботу, піклуватися про почуття інших. Кілька жінок у власному дослідженні авторів зізналися в тому, що вони використовують секс як інструмент розради. Чимало жінок молодших тридцяти років розповіли, що займалися сексом з жалю, тому що чоловік безнадійно намагався втратити цноту або не міг нікого запросити на побачення.

В інших випадках жінка середнього віку займалася сексом з ровесником, який переживав важке розлучення, а інші робили це, щоб створити у партнера відчуття, що він улюблений і в безпеці. Як нагадують автори книги, людям як суспільним істотам постійно загрожують потенційні конкуренти, готові спокусити наших партнерів на інтрижку або навіть постійні відносини. Також ми увесь час маємо справу зі загрозою, що наші партнери порвуть з нами в надії знайти когось кращого. Дослідження засвідчило, що жінки частіше використовують секс, щоб захистити відносини. Вони виконують бажання партнера для того, щоб він залишався щасливим. За словами Басса та Местон, багато жінок, особливо молодих, серед підстав зайнятися сексом назвали і бажання покращити свої навички.

Деякі зізнавалися в тому, що вони прагнули отримати сексуальний досвід, щоб уникнути приниження від того, що їх розглядатимуть як сексуально недосвідчених. "Коли я вперше зайнялася сексом, багато в чому причиною було те, що мені було 19 років, і було відчуття, що вже час навчитися, як це робити. Я хотіла знати, що мені робити наступного разу", — розповіла одна жінка. Автори додають, що з наукової точки зору, чим більш досвідченою є жінка у сексі, тим вищою є ймовірність того, що вона досягне оргазму. Це ж підтверджується і класичним дослідження Альфреда Кінсі, проведеним півстоліття тому, під час якого було встановлено, що жінки досягають свого сексуального піку у віці від 30 до 40 років.

*
Нагору