Класика Поезія Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Афоризми про кохання

Відкидаючи любов, людина не тільки відкидає Бога, але й голосно кличе диявола.
Авессалом Підводний

°

Добре висловлюєш тільки ту любов, яку не відчуваєш.
А.Карр

Життя влаштоване так по-диявольському мистецьки, що, не вміючи ненавидіти, неможливо щиро любити.
М.Горький

°

Жінка лише тоді вірить слову “люблю”, коли воно сказано тихо й просто.
Я.Галан

°

Жодне вдавання не допоможе довго приховувати любов, коли вона є, або зображувати – коли її немає.
Ф.Ларошфуко

°

Коли в житті немає любові, у ній немає й життя.
Авессалом Підводний

°

Коли жінка закохується вперше, вона любить свого коханця; надалі вона любить уже тільки любов.
Ф.Ларошфуко

°

Легко сховати ненависть, важко сховати любов, ще важче сховати байдужість.
К.Берне

°

Любов – найбільша перешкода в житті.
А.Шопенгауер

°

Любов – це прагнення до зближення, викликане видимістю краси.
Зенон Китійський

°

Любов може змінити людину до невпізнанності.
Теренцій

°

Люди здебільшого не стільки хочуть випробувати любов, скільки її вселити.
Н.Шамфор

°

По-справжньому згубна тільки любов до себе.
Авессалом Підводний

°

Ревнощі часто не що інше, як неспокійне устремління до тиранії, перенесене в сферу любові.
М.Пруст

°

Спершу любов, потім шлюб: спершу полум’я, потім дим.
Н.Шамфор

°

Сумувати за тим кого любиш набагато легше, ніж жити з тим, кого ненавидиш.
Ж. Лабрюйєр

Та хіба любов має що-небудь спільне з розумом?
І.Ґете

°

Те серце не навчиться любити, яке втомилося ненавидіти.
Н.Некрасов

°

У будинку людського щастя дружба зводить стіни, а любов утворює купол.
К.Прутков

°

У людини, закоханої в себе, є та перевага, що в неї мало суперників.
М.Ліхтенберг

°

Умирає любов від утоми, а ховає її забуття.
Ж.Лабрюєр

°

Хороша людина гідна любові.
Антисфен

°

Чоловік, що розумно говорить про любов, не дуже любить.
Ж.Санд

°

Щира любов схожа на примару: всі про неї говорять, але мало хто її бачив.
Ф.Ларошфуко

°

Щоб любити людей, треба від них мало очікувати.
К.Гельвецій

°

Щоб пізнати людину, потрібно її полюбити.
Л.Фейєрбах

°

Якщо збираєтеся кого-небудь полюбити, навчіться спочатку прощати.
А.В.Вампілов

°

Якщо людина не закохувалася до сорока років, то краще їй не закохуватися і після.
Б.Шоу

°

Якщо судити про любов по звичайних її проявах, то вона більше схожа на ворожнечу, ніж на дружбу.
Ф.Ларошфуко

°

Головний статевий орган жінки – язик.
Народний жарт

°

Дівчина з майбутнім повинна уникати чоловіків з минулим.
Жіноча народна мудрість

°

Для жінки з кривими ногами єдиний порятунок глибоке декольте.
Жіноча народна мудрість

°

Для щастя жінці потрібен мужчина. Для нещастя – цілком достатньо чоловіка.
Войцех Бартошевський

°

Жінки звертають увагу не на красивих чоловіків, а на чоловіків з красивими жінками.
Мілан Кундера

Жінки називають козлами тих, кого їм не вдалося зробити баранами.
Чоловіча народна мудрість

°

Жодна жінка не задовольнить чоловіка так… як дві жінки!
Чоловіча народна мудрість

°

Коли набридне займатися однією любов’ю, займися двома.
Тамара Клейман

°

Краще целюліт в руках, ніж силікон по телевізору.
Чоловіча народна мудрість

°

Кращий засіб догляду за руками – робити все руками чоловіка.
Жіноча народна мудрість

°

Легше утримати півдюжини коханців, що не упевнені у твоїх почуттях, ніж одного, який уже в них упевнений.
Хелен Роуленд

°

Молода, вродлива з вищою освітою хоче прошепотіти «ні» заможному мужчині.
З оголошення рубрики «Знайомства»

°

Мужчину найлегше знайти тоді, коли в тебе вже є один.
Пейдж Мітчелл

°

Найкраща прикраса дівчини – скромність і прозоре платтячко.
Євгеній Шварц

°

Не будь занадто впертою. Якщо потрібний тобі номер телефону увесь час зайнятий, набери інший номер.
Жіноча народна мудрість

°

Не дозволяй собі зненавидіти мужчину настільки, щоб повернути йому перстень з діамантом!
Сарі Габор

°

Не сперечайся з чоловіками – все одно вони ніколи не бувають праві.
Сарі Габор

°

Немає нічого неможливого для жінки, що вміє розплакатися в потрібний момент перед потрібним чоловіком.
Вільям Нокер

°

ОДНОЛЮБ – чоловік, який обманює тільки ту жінку, яку він любить.
Дон Амінадо

°

Твій чоловік такий нікчемний, потворний, бездарний. Не розумію навіщо він тобі здався – віддай його краще мені!
Ірпінська бувальщина

°

Тобі потрібен хто-небудь, хто б любив тебе, доки ти шукаєш, кого полюбити.
Шейла Делейні

°

У кожної жінки повинна бути загадка… А також підказка й відгадка!
Чоловіча народна мудрість

°

У нас в роду по жіночій лінії – всі недоторкані.
Жіноча народна мудрість

°

Уважно слухай міркування чоловіка. Не тому, що вони надто розумні, а тому що ти настільки розумна, щоб їх вислухати.
Жіноча народна мудрість

°

Усі чоловіки – чудовиська. Залишається одне – годувати їх краще.
Оскар Уайльд

°

Чоловік уже наполовину закоханий у кожну жінку, що слухає, як він говорить.
Френсіс Бекон

°

Щоб виглядати як богиня, потрібно двадцять хвилин. Аби виглядати природно, потрібно три години.
Жіноча народна мудрість

°

Якщо скидаєш вагу, піклуючись про сідницю – це на шкоду обличчю. Але якщо обличчя гарно виглядає – це на шкоду сідниці.
Жіноча народна мудрість

°

Якщо хочете, щоб чоловік вас обожнював, починайте годувати його за 3-5 хвилин до того, як він зголодніє.
Юрій Шанін

°

Якщо чоловік довго дивиться тобі в очі, можеш бути упевнена, що все інше він вже оглянув.
Чоловіча народна мудрість

¦

Жіноча краса — предмет дій, а не міркувань.
А. Підводний

°
Кохання для дозвільної людини — заняття, для воїна — розвага, для державця — підводний камінь.
Наполеон Бонапарт

°

Що таке кохання? Робити для когось більше, ніж він заслуговує.
Ласло Фелемі

°

Любити — бачити людину такою, яким його задумав Бог, але не здійснили батьки. Не любити — бачити людину такою, якою її здійснили батьки. Розлюбити — бачити замість нього: стіл, стілець.
Марина Цвєтаєва

°

Кохання, як зарплата: чим більше аванс, тим менше получка.
Геннадій Малкін

°

Про жінок завжди знайдеться сказати щось нове, поки хоч одна з них залишиться на земній кулі.
С. Буффле

°

Коли хочеш писати про жінку, вмочи перо у веселку і струси пил з крил метелика.
Дені Дідро

°

Про жінок, як про небіжчиків, треба говорити або добре, або нічого.
В. А. Жиляков

°

Жінки — як квіти: одна жінка і одна квітка тішать і захоплюють; там же, де в кімнаті багато квітів і багато жінок, вони створюють головний біль.
М. Сапфір

°

Жінки створені для того, щоб їх кохали, а не для того, щоб їх розуміли.
Оскар Уайльд

°

Чоловік і жінка — це дві ноти, без яких струни людської душі не дають правильного і повного акорду.
Д. Мадзіні

°

Жінка. Вже одне це слово робить нас чоловіками.
М. Вершин

°

Кожен чоловік мріє зустріти таку жінку, яка буде говорити тільки тоді, коли він захоче послухати «останні новини».
М. Вершин

°

Зустрів погану жінку — відійди, щоб не зламати собі життя; зустрів гарну — відійди, щоб не зламати життя їй.
М. Вершин

°

Існує тільки один засіб змусити жінку замовкнути:  дати їй наговоритися.
М. Сапфір

°

Дар мови першої людини спіткала дивна доля: коли він був один, йому ні з ким було говорити, а коли з’явилася перша жінка, йому вже говорити більше не довелося.
М. Сапфір

°

Чому Бог спершу не створив жінку? Тому, що Господь знав, що з жінками нічого не можна почати.
М. Сапфір

°

Сім’я — це мале підприємство, що працює за держзамовленням і поставляє державі робочу силу та вояків.
Микола Козлов

°

Мені жодного разу не доводилося зустріти людину, яка від кохання втратила би розум, але зате я бачив багато людей, які з розуму позбулися кохання.
М. Сафір

°

Шлюб — це довга розмова, що переривається суперечками.
Р. Стівенсон

°
Шлюб — це море відповідальності, в якому можна втриматися на плаву тільки міцно тримаючись за руки.
Володимир Антипин

°°°°°°°°

Більше афоризмів на сайті

http://aphorism.org.ua/

*
Нагору