Класика Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Найсексуальніший вітамін — щоб хотілося і «моглося»

«Не до сексу» — знайомий такий стан? Втомився, вимотався, понервував — і ось уже, крім комп’ютерних ігор, ні на що не вистачає сил і не може бути навіть бажань!

А тут дружина зі своїми претензіями та образами: «Ти мені зраджуєш, ти мене не хочеш!» Підтримати свій організм у складних умовах сучасного життя і повернути йому «чоловічу працездатність» допоможуть вітаміни!

Вітаміни для сексу?

Так, є й такі. Точніше, всі вітаміни та мікроелементи, якщо вони в достатній кількості присутні і працюють в твоєму організмі, допомагають підтримувати чоловіче здоров’я і силу. Але серед них є і лідери, які сприятимуть розвитку потенції та перетворенню середньостатистичного представника сильної статі на справжнього сексгіганта!

Сексуальний буквар

А, В, С, D і так далі. Давай розглянемо вплив кожного вітаміну і деяких «найважливіших» для потенції і еректильної функції мінералів і мікроелементів на чоловічі здібності. Почнемо з вітаміну А. За його відсутності статевий потяг стає неможливим у принципі. Каротиноїди (до них належить вітамін А) беруть активну участь у виробленні тестостерону — головного чоловічого гормону.

Вітамін А попереджає рак простати

Вживання продуктів з високим вмістом вітаміну А, за даними американських дослідників, допомагає запобігати онкологічним захворюванням — зокрема, раку яйників у жінок і раку простати у чоловіків. «Більше того, вітамін А і деякі споріднені йому субстанції можуть дійсно повернути назад пре-канцерогенні зміни в клітинах простати», — заявляє доктор Майкл Лессер із Сан-Франциско.

Чоловіча їжа

Смажене м’ясо, риба, яйця, устриці, зелена цибуля, петрушка, печінка тріски — все це цілком «чоловічі» продукти. У них міститься багато вітаміну А. А ще кавун, абрикос, молочні та кисломолочні продукти, сир — всі ці продукти корисні для твого сексуального здоров’я. Єдине — не вживати надто багато жирних продуктів і ретельно регулювати їх кількість у своєму раціоні, щоб не «відростити» живіт, який чисто механічно буде заважати здійсненню «чоловічої роботи».

Вітаміни «від нервів»

Хронічний стрес — хвороба нашого часу. Захищаючись від різних стресогенних факторів, нервова система перестає сприймати різні імпульси, зокрема — і сексуальні. Задоволення притупляється, збудження не відбувається. Щоб підтримати нервову систему — регулярно пригощай її продуктами, багатими вітамінами групи В: м’ясом, молоком, молочними продуктами, рибою, зеленню. Познайомимося з найяскравішими представниками групи окремо.

Вітамін В1 — тіамін

Стимулює провідність нервових імпульсів, підвищуючи тим самим сексуальну активність. Цей вітамін бере участь у виробленні енергії, а при його дефіциті організм відчуває себе виснаженим настільки, що просто «вимикає» сексуальну функцію. Міститься вітамін В1 в бобових, дріжджах, чорному і житньому хлібі, горіхах, печінці, серці, висівках і яйцях.

Вітамін В2 — рибофлавін

Відповідає за стан шкіри і слизових оболонок, покращує роботу нервової системи. Його нестача послаблює сексуальну функцію, тому постійно треба їсти продукти, в яких міститься багато рибофлавіну: м’ясо, печінка, нирки, молоко, сир, насіння, горіхи, бобові, зелені овочі.

Вітамін В4 — холін

Бере участь в утворенні ацетилхоліну, який відповідає за швидкість передачі нервових імпульсів, передусім — сексуальне збудження. Дефіцит ацетилхоліну може проявлятися в тому, що вам постійно хочеться з’їсти щось надто жирне. Але не всі жири корисні, треба вибирати. Наприклад, м’ясо птиці, печінку, жирну рибу, ікру, мигдаль. При приготуванні м’яса можна використовувати додаткове джерело холіну — спеції, такі як запашний перець, базилік, кмин, м’ята, шавлія.

Вітамін В6 — піридоксин

Надає стимулюючу дію, бере участь в енергетичних процесах на клітинному рівні, дуже важливий для нормальної роботи нервової системи. При стресі буквально «тане» в організмі, витрачається дуже швидко, тому вимагає постійного поповнення. Якщо піридоксину в організмі багато — людина відчуває під час сексуальних контактів яскравий оргазм, частіше займається сексом. Міститься вітамін В6 в меді, насінні, горіхах, висівках і зернових, молочних продуктах, сирі, м’ясі, яйцях.

Вітамін В9 — фолієва кислота

Вітамін гарного настрою і стресостійкості. Якщо фолієвої кислоти не вистачає, людина швидше «вимотується», стає агресивною і постійно незадоволеною життям. Тут вже, погодьтеся, і секс всолоджувати не буде. Більше третини людей, хворих на депресію, відчуває різку нестачу вітаміну В9, адже саме він бере участь у виробленні гормону серотоніну (гормону радості і задоволення), а якщо вітаміну не вистачає — серотоніну утворюється недостатньо. Джерела фолієвої кислоти: парне молоко, листові зелені овочі, листя чорної смородини, кульбаба, подорожник, кропива і т.д.

Вітамін В12 — ціанокобаламін

Супервітамін. Має здатність, на відміну від інших водорозчинних, накопичуватися в організмі, забезпечуючи його системи безперебійним джерелом речовини, важливої для регулювання процесу кровотворення. Якщо мало В12 — у людини починається анемія, вона стає слабкою, швидко втомлюється, у неї падає рівень гемоглобіну. Відповідно, знижується і статевий потяг, розвиваються нервові і сексуальні розлади. Вітамін В12 міститься тільки в тваринній їжі: жирній рибі, пісній яловичині, печінці, нирках, сирі та яйцях.

Вітамін С — аскорбінова кислота

Дуже потрібний нашому організму вітамін. Виконує масу функцій: захисну (бере участь у діяльності імунної системи), енергетичну і т. д. Швидко витрачається організмом на різні потреби, тому необхідно поповнювати його запаси щодня. Дефіцит вітаміну С призводить до того, що статеві залози починають «тягнути» його з інших тканин, тим самим знижуючи їх опірність хворобам. Якщо ж запас вітаміну С в організмі вичерпується, статеві залози зводять свою діяльність до мінімуму, а то й зовсім припиняють функціонувати. Так що капуста, лимони, помідори, зелень — джерела вітаміну С, обов’язкові в щоденному раціоні.

Вітамін D — кальциферол

Бере участь в синтезі лецитину і холіну — речовин, важливих для нормальної постійної роботи репродуктивної системи чоловіка. Без них потенція і еректильна функція опиняються під великим питанням. Вітамін D відповідає і за вироблення тестостерону — головного чоловічого гормону. Найбільше вітаміну D в кисломолочних продуктах: сирі, сирі, рослинному маслі і сирих жовтках. Для того, щоб цей вітамін добре засвоюється організмом — необхідно якомога частіше бувати на сонці. Установлено, що година перебування чоловіка на сонці підвищує рівень тестостерону на 65%!

Вітамін Е — переможець рейтингу сексуальних вітамінів!

Вітамін Е називається токоферолом («сприяє пологам» (tocos — пологи, phero — виробляти)). Ще в 20-і роки минулого століття було виявлено, що за відсутності цього вітаміну просто припиняється вироблення сперми. Також альфа-токоферол допомагає кров’яним тельцям транспортувати кисень швидко і ефективно, що дуже важливо для якості інтимної близькості. Вітамін Е міститься у вершковому маслі, листі салату, рослинній олії, горіхах, насінні, шпинаті. Щоб забезпечити свій організм цим найважливішим для сексуальної складової життя елементом — використовуй рослинні олії тільки першого (холодного) віджиму.

www.chasipodii.net

*
Нагору