Класика Поезія Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Чоловічий дослід: як подружитись із жінкою

Кореспондент The Times Тед Сефрен вивів 10 правил поводження з жінками, виходячи з досвіду спілкування зі своєю дворічною племінницею Лу-Лу. Йому за 30. Протягом 20 років він намагався зрозуміти свідомість жінки й зрозумів його на прикладі Лу-Лу. Далі — його поради.

1. Ігноруйте їх
Якщо, увійшовши в кімнату, я підкочуся до Лу-Лу, наче клоун, намагаючись зайняти її й розважити, вона зробить вигляд, наче взагалі мене не помічає. Немов мене не існує. Якщо я пройду повз неї, то, гарантую, вона покличе мене й захоче зі мною пограти.

2. Підкуповуйте їх
Подарунки — це ефективно. Бажано гучні або блискучі. У випадку з Лу-Лу, це означає, що потрібні плюшеві звірі, які співають або шпильки для волосся із блискітками. Отже, для дорослих жінок аналогом будуть, наприклад, автомобілі й коштовності.

3. Робіть компліменти
Я завжди думав — а даремно — що компліменти на зразок алмазів: мовляв, вони цінуються тільки коли рідкісні. Викиньте на ринок велику партію, і вони знеціняться. Аж ні. Лу-Лу справляє природну потребу у свій памперс, всі аплодують — немов вона тільки що винайшла, як ефективно врятувати планету від голоду — і маля просто розквітає від радості. Той же метод спрацьовує й у стосунках із дорослими жінками, хоча, звичайно, я маю на увазі загальну методику, а не наочний приклад, наведений тут (на жаль, цей урок я засвоїв ціною деяких жертв).

4. Слухайте їх
Все життя я намагався заздалегідь здогадатися, чого хочуть жінки. Але можна було й не напружуватися. Якщо я буду уважний, Лу-Лу чітко скаже мені, чого хоче: їсти, танцювати, ляльку, стрибати, бігати, співати, грати, читати. Мені залишається тільки все влаштувати. Наскільки простіше мені б жилося, якби я слухав, що говорять жінки, і діяв відповідно до їх слів.

5. Просіть пробачення
Неважливо, що ви накоїли. Неважливо, якщо ви навіть не знаєте, що ви накоїли. Можливо, я кровно образив Лу-Лу, підклавши до неї в коляску не ту ляльку. Те, що мені або вам здається дрібною провиною, для неї — щось, порівняне з геноцидом. Найкращий метод — віддатися на її милість і благати про пробачення. Але голос у вас повинен бути щирим. Необов’язково, щоб ви щиро каялися, — досить зробити вигляд. Просто, як два плюю сдва — але маса чоловіків ігнорує цю пораду...

6. Хоче — нехай робить
Неважливо, про що йде мова. Якою б дурною вам не здавалася ця справа або заняття, не перешкоджайте їй — нехай робить. Якщо вже Лу-Лу щось залізе в голову, її не відговориш. Строго кажучи, підтримуйте жінку в її починанні й навіть заохочуйте. А потім розслабтеся й сподівайтеся, що вона сама виявить, яка це дурна витівка. Погано те, що вона може вважати ідею чудовою. Якось я, сам не розуміючи як, цілих дві години грав в лялькове чаювання й ненароком випив стільки кружечок, що потім до вечора бігав у туалет.

7. Не говоріть їм, що робити
Кращий спосіб гарантувати, що вона не зробить того, чого ви від неї хочете, — це сказати їй, щоб вона це зробила. Наймудріше — створити враження, начебто ініціатива йде від неї. Я дуже пишаюся собою, наприклад, тому, що переконав Лу-Лу: дивитися фінал чемпіонату світу з регбі набагато веселіше, ніж грати в пісочниці.

8. Не скаржтеся на життя
Це момент складний. Я маю на увазі, що жінку не слід обтяжувати своїми дрібними проблемами. Коли я скаржуся Лу-Лу на невдалу нараду або на біль у спині, вона залишається зовсім байдужою, але якщо дійсно щось не в порядку, вона інстинктивно почуває це й обіймає мене — і просто неймовірно піднімає мені дух.

9. Не сперечайтеся
Це просто безглуздо. В суперечці ви ніколи не переможете, а якщо й переможете, то нічого гарного це вам не дасть: у неї надовго зіпсується настрій. Говорячи відверто, навіщо нариватися? І тут ми переходимо до моєї фінальної й найважливішої рекомендації.

10. Не доводьте їх до сліз
Немає більш обтяжуючої картини, як побачити, що величезні, безневинні карі очі Лу-Лу наповнюються слізьми, а її рот роззявляється, обтікає слиною й перетворюється в жалібну сирену повітряної тривоги, що простромлює моє серце. Коли вона плаче, я повністю беззахисний перед нею. І ніякого відомого науці засобу від плачу не існує. Дати їй поїсти? Зобразити перед нею мавпу? Купити їй поні? Виколоти собі око зубочисткою? Я готовий на все, щоб тільки вона не плакала... а вона плаче...


*
Нагору