Класика Поезія Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Який місяць найкращий для створення сім’ї?

На це запитання спробували відповісти соціальні психологи з Чехії. Протягом 20 років вони вивчали міцність і особливості 12 тисяч шлюбів, укладених у тому або іншому місяці року. Ось основні результати цього цікавого дослідження.

Січень — шлюб тривкий, хоч і дещо прохолодний. Чоловіки практично не зраджують своїм судженим, але рано залишають їх удовами.

Лютий — шлюб як мінлива погода. Настають періоди згоди і взаєморозуміння упереміжку зі зрадами і відчуженням. Як правило, такі шлюби зберігаються довго, якщо не відбулося розлучення у перший рік подружнього життя.

Березень — шлюб із постійною зміною місця проживання, житейськими випробуваннями. Усе ніби спеціально послано такій парі для перевірки міцності відносин і кохання. Якщо дружина готова принести себе в жертву, то одержить натомість родинне щастя й радощі.

Квітень — зовні вдалий шлюб. У перші роки подружнього життя чоловік і жінка доповнюють один одного. Через декілька років настає згасання почуттів. І все проходить буденно, без особливих утіх і засмучень.

Травень — подружжя нидіє у шлюбі. То одному, то другому здається, що вони гідні кращого супутника життя. Це минає, якщо не втручаються батьки або друзі.

Червень — медовий шлюб. Як правило, родина тривка, кохання і взаєморозуміння зберігаються багато років. Щоправда, якщо з’являється більш сексуальний партнер, все у шлюбі руйнується.

Липень — кисло-солодкий шлюб. Чого більше: кислого чи солодкого? Усе залежить від чоловіка, його врівноваженості й терплячості. Поступливість і турбота про свою другу половину зроблять родинне щастя постійним, а бажання самоствердитися зруйнує його.

Серпень — дружньо-любовний шлюб. Між подружжям відносини будуються за принципом — удень — друг, вночі — коханець. Міцність такого шлюбу залежить від здоров’я і статевих можливостей подружжя.

Вересень — шлюб дружби. Як правило, основу родинних відносин складають взаємодопомога і взаєморозуміння. Кохання також будується на взаємних поступках і не є чільним. Звичайно в такому шлюбі люди живуть довго, хоча і не дуже щасливо.

Жовтень — шлюб випробувань. Міцність шлюбу перевіряється різноманітними випробуваннями — від слави одного із подружжя до втрати дітей. Якщо у родинних відносинах є і кохання, і розрахунок, тоді шлюб довговічний.

Листопад — шлюб різноманітності. У родинних відносинах цілий букет. У цьому шлюбі є все: розлучення і повторне єднання, зради і прощення, кохання і ненависть і т. д. Головне ж — щасливий фініш. Врешті-решт чоловік і жінка залишаються разом або розлучаються гарними друзями.

Грудень — шлюб зростаючого кохання. Зірка кохання загоряється поступово, але горить усе життя. У грудневому шлюбі менше розлучень, ніж у шлюбах, укладених в інших місяцях року.

 


*
Нагору